12. července 2008

, kolo.

Tak a jsme přestěhovaní. Jaké to bylo? Inu, posledních deset dnů se můj verbální projev omezoval na opakování věty "tak to je supr" v různých kontextech a s různou intonací. Přiznávám rovnou, že při té bouračce to znělo poněkud nepatřičně. Ale pěkně popořádku a v bodech:
* Vlastní stěhování proběhlo před týdnem bez závažnějších zádrhelů, nepočítáme-li skutečnost, že tvůj strýc měl s kopce dolů přestěhovat maminčino jízdní kolo, pročež se (po letech) chvíli vezl a nějací lidé se mu prý smáli.
* O patro níž bydlí tlustí lidé. Asi kvůli nim je v domě i nákladní výtah s nosností půl tuny.
* Smál ses na hadici od vysavače, o dva dny později znovu.
* Vymalovali jsme. Druhý den jsi tyrkysovou stěnu vymaloval ještě jednou svojí močí. No co, je to tvůj pokoj.
* Dům se zatepluje. "Zavírejte okna, ať vám tam nenalezou Ukrajinci." Kdopak nám to asi radil?
* Celý týden jsem vstával v pět. Banky a jiná svinstva otevírají v centru až o půl deváté, kam se poděl duch Franze Josefa?! Tímto žádám o vytvoření sítě skřivan-friendly institucí.
* Kakáš teď výhradně na přebalovacím stole, ale za to fest. Dobrá výchova se nezapře.
* Stal se ze mě eatleader: když tě maminka cpe tuhou stravou, stojím před tebou a hlasitě mlaskám, žvýkám a polykám. Krmení pak jde jako po másle, jen to předstírané jídlo musím vždycky zajíst něčím skutečným, protože mi vyhládne. Musím být v eatleadingu fakt dobrý, když oblbnu i sebe.
* K čemu se taky dá používat vysokoškolský titul: "Vylíčení události: Dne 9. července 2008 v 18:35 hod. řídil řidič Picha Ph.D. vozidlo r.z.: 2B11385 v Brně po ul. Jihlavské ve směru od ul. Heršpické k ul. Kamenice a na křižovatce s ul. Vídeňská z důvodu nedodržení bezpečnostní vzdálenosti zezadu narazil do před sebou jedoucího vozidla."
* Co v protokolu není: padla zelená, ti dva Ukrajinci romského původu v otlučeném Opelu se rozjeli do křižovatky (u hřbitova, to se vyplatí), v dálce zahoukala sanitka, oni se lekli, dupli na brzdu a já na mokré vozovce těch šest nebo kolik metrů neubrzdil. Chlap ve škodovce za mnou taky ne. Takže Ruprt schytal jednu zepředu, druhou zezadu a teď je z něho "totálka", tj. oprava by vyšla dráž než nové auto. Čest jeho památce, spi sladce. Nechce někdo mrtvolku na náhradní díly?
* Takže jsem včera musel jet na kole. Stejně jako tvůj strýc po mnoha, mnoha letech. Značka Liberta, rok výroby zhruba stejný, jako má (měl?) Ruprt a dokonce má jen o pouhý jeden převodový stupeň méně než zesnulý vůz. Jel jsem přes kopec do Teska, jako trofej jsem přivezl balík toaletního papíru. Zrovna probíhaly žně, kochal jsem se - nebýt otrub, které se mi lepily na zpocenou pleš, nemělo by to chybu. Tvůj IT

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Příspěvek je půvabný.Upřímně s Vámi soucítím a děsím se už dopředu, co se povede nám - zde něco málo info o nášem pokračování : stěhujeme se také, už za 10 dní. Doma ještě nezbaleno nic a do domečku už 5 týdnů marně lákáme (na peníze i pochutiny)instalatéra - nezabírá nic. WC tedy stojí opuštěné v koutě a keříčky se na nás pomalu začínají mračit. Elektrikář přišel, všechno "se" ale zatím nestihlo, protože kamenné zdi jdou rozbrušovat pomalu, všude koukají dráty. A okna přijdou vyměnit nakonec na konci září místo na konci července, to jen tak tréninkově, abychom snad nezapoměli, jak vypadá prach ze zdí. Na krb pán taky neměl čas dřív (lhůta objednání řemeslníků je 4 měsíce) a tak přijde v půlce října. Doufáme, že bude teplý podzim. Jinak jsme optimisté a budeme "jako na táboře", včetně ohřívání jídla v rendlíčku na plynové bombě. Kuchyň bude s 3měs zpožděním na konci října. Ale od listopadu to bude o hodně lepší :o)) To bude přízemí hotové a vrhneme se do patra. :o) Vaši Veronika a Thibo.