21. ledna 2008

, jak ses narodil.


[06.00]: Tvoje maminka je vzhůru od dvou, od tří zapisuje kontrakce, od pěti se zvolna vypravujeme do porodnice.
[08.00]: Ještě nás poslali domů, stahy jsou zatím příliš krátké. Správný čas prý poznáme tak, že se tvoje maminka přestane během kontrakcí smát. Bylo mi to nějaké divné.
[09.50]: Mezi vanou a hlubokým břišním dýcháním diskutujeme o kulinářství. Vždycky jsem chtěl, aby tvoje druhé jméno bylo Urquell.
[10.30]: Lehký oběd s pauzou na kontrakci. Tvoje maminka se dočetla, že prý letos budou blondýnky nosit fialovou. Novorozenci jsou často fialoví, to se hodí.
[11.20]: Uvědomil jsem si, že na včerejší delší procházce jsme s tvojí maminkou potkali retardovanou paní. Dnes ráno jsme tutéž míjeli před porodnicí. Předevčírem dávali v televizi Rain Mana, včera Divou Báru, dnes Annie Hallovou. Co to jako má být? Spiknutí deprivantů?
[12.00]: Nejdůležitejší orgány tatínků jsou masážní palce.
[12.50]: Teď už se tvoje maminka směje jen mezi kontrakcemi. Vede si excelentně, dokonce zatím ani nebyla sprostá. Vyrážíme do porodnice, opět.
[14.30]: Proboha, porodní pokoj je větší než celý náš byt; vana je jako naše kuchyně. Nedala by se nějak ukrást?
[15.30]: Nic neprosvětlí bolestivé stahy jako Mozartova Kouzelná flétna. Možná ještě tak klystýr.
[16.45]: Krátký chill-out v kantýně. Kupuji poslední tři "zámecké" chlebíčky, je na nich všechno, dokonce by se z nich snad dalo i věštit.
[17.40]: Na monitoru ty kontrakce vypadají jako Beskydy - pěkné, majestátní, děsivé.
[18.30]: Vstupujeme do tzv. přechodné fáze. Je to ten největší opruz, kdy se ti chce strašně tlačit, ale nesmíš. Ano, tak jak to znáš z autobusu.
[19.20]: Druhá doba porodní, go for it! Probouzí se ve mně návyky z kurzu a povzbuzuji tvoji maminku výkřikem: "Nádech jako při potápění ... ááá tlač!" Porodní asistentka mě telepaticky prokleje, porod prý vede ona.
[19.35]: Ecce sameček, 51 cm, 3350g. Nějak nemůžu uvěřit, že jsi můj: jsi na to příliš krásný a vlasatý. Sofistikované, decentní reakce jasně usvědčují, že máš vysoký intelekt, aristokratickou morálku, chladnou hlavu. Vychovám z tebe skvělého bridžistu.
[20.10]: Hehe, jsi můj. Cpeš se jako o život.
[21.30]: Tvoje maminka se stěhuje na novorozenecké oddělení do pokoje 0 (nula), to mají pokoje podle krevních skupin? Milý Pišto, tvoje maminka dnes trpěla, byla neuvěřitelně statečná, obětavá a udělala naprosto všechno pro to, aby ses narodil v pořádku. Bolelo to, bolelo to hodně, nikdy na to nezapomeň. Tvůj šťastný IT

Žádné komentáře: